X
X
Back to the top
X

Biografie

O parte din trecut

Klaus EB devine interesat de „muzica vorbită” în primăvara lui 1995, odată cu procurarea primelor casete cu rap românesc și de import de la singurul magazin orădean specializat în muzică, situat la vremea aceea pe strada Independenței. Anii ulteriori constituie pentru el o perioadă de autoformare urmând ca din 2004 să se ocupe și de sprijinirea unor evenimente Hip Hop naționale și de susținerea altora locale (articole în revista 4Elemente, emisiuni Hip-Hop Hours în FM, cyphere rap în parcuri).

În 2010, alături de writerii ETAL 180 și KESHER 121, DJ Klaus EB pune bazele grupului GRAFFORMERS și începe să colecționeze muzică și pe suport vinil, iar după achiziționarea primului set de platane Technics 1210 MK-2 să împartă beat-uri pentru b-boy la battle-uri sau jam-uri ori să fie chemat prin țară pe la diverse concerte sau festivaluri.

Astfel, ultimii ani îl surprind pe DJ-ul orădean în postura de party starter la evenimente din partea unor artiști precum CTC, Cedry2kHaarp Cord, Argatu’, Dragonu’, Flou Rege sau Chimie. A împărțit scena cu DJ din România (K-lu, Sauce, DuBase, Injektah, Marwan, Shiver, Limun, Danaga, Jay BlissCoxxoAdrianho, Motiv), Ungaria (Palotai, Zosha, Owiz, Q-Cee), Austria (Cosmic), Germania (Mark-Ski, Floskel), Olanda (Pythius) sau Anglia (Jon Kennedy). Iar prin intermediul selecției sale muzicale a avut plăcerea să încânte atât publicul larg orădean, cât și cel de nișă ajungând astfel și în locații din Budapesta (Müszi), Timișoara (DAOS), Tîrgu Mureș (A.S.A.) sau Cluj-Napoca (Boiler Club, Castelul Bánffy, Booha Bar).

klaus_eb_01_

Exprimă-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.