Un amic din State mi-a trimis să văd un mini-documentar în care un tânăr talentat o dă pe freestyle rap într-un mod nevăzut de multă vreme; cel puțin de la Kool G Rap sau Twista încoace. Am fost destul de sceptic să dau drumul filmării, sătul fiind de aceleași „aforisme“ și „cetecisme“ ce „șochează de-a dreptul“ publicul tânăr de pe la noi când vine vorba de „dat pe goarnă“. Însă am făcut-o, în cele din urmă băiatul șocându-mă pe mine după ce l-am ascultat. I-a marcat chiar și pe unii camarazi ai mei, DJ din sfera techno/minimal, cu stilul și tehnica lui de livrare a versurilor după ce am distribuit și eu filmarea.

M-a mai mișcat și faptul că James Gutierrez (pe numele său real) este un om modest și că de pe la vârsta de 16 ani a știut deja să dea respect (în rime) celor care au pus bazele fenomenului numit Hip Hop — cu atât mai mult cu cât dă semne că dorește să urmeze o carieră profesională în domeniu. Tânărul activează sub numele de All Flows Reach Out (pe scurt, A-F-R-O) și susține că a început să vorbească (în rime) despre lucrurile și situațiile din jurul lui pe la vârsta de 12 ani. Am observat că, în timpul liber, studiază cu ardoare acel sound clasic al hip-hop-ului din ’87-94 al unor grei precum Eric B. & Rakim, Kool G Rap, Gangstarr, Nas etc. Iar în ultima vreme a intrat în vizorul unor nume precum Talib Kweli, Vinnie Paz sau Queen Latifah — cea din urmă avându-l pe tânărul talentat ca invitat în emisiunea ei The Queen Latifah Show.

R.A. The Rugged Man l-a remarcat pe A-F-R-O prin intermediul concursului său de descoperire și promovare a tinerelor talente Definition of a Rap Flow, pe care Gutierrez l-a și câștigat.

În afara premiului în bani (de 500 dolari), a mai primit și un beat produs de Mr. Green, mixat și masterizat de Chris Conway — inginerul de sunet al multor piese premiate cu Grammy în era Big Pun, Big L sau The Notorious BIG.

Surpriza cea mare i s-a arătat lui A-F-R-O însă odată cu plecarea lui la New York, unde l-a întâlnit pe legendarul DJ Premier, unul din producătorii săi preferați. Dar haideți să vedem mai multe în filmarea de mai jos, dealtfel cea despre care vă spuneam la începutul articolului. Pace afară băietzi de casă! 😉


Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.