Dacă tot povesteam săptămâna trecută despre aportul celor de la Thud Rumble în plan tehnologic, iată că între timp s-a mai produs o noutate. Mixerul cu 2 canale DJ Tech TRX Thud Rumble – anunțat spre dezvoltare încă de mai bine de jumătate de an – a început să fie distribuit celor care aveau deja depusă precomandă, iar comercializarea lui pe scară largă s-a produs la sfârșitul lunii iulie a.c. (n.a. 2015).

Colaborarea dintre DJ Tech (firma producătoare) și Thud Rumble a început practic odată cu modelele de mixere DIF-1S și DIF-1M, când DJ Qbert și-a adus aportul personal atât asupra designului minimalist al carcasei cât și asupra performanței. Însă după cum producătorii declară, „cel mai bun mixer de scratch construit vreodată“ vine cu lansarea modelului TRX.

Mini InnoFader pe toate canalele mixerului DJ Tech TRX Thud Rumble

dj_tech_trx_thud_rumble_mixer_rear

Pe lângă designul exclusiv marca Thud Rumble oferit în cele două variante de culoare – alb și negru, mixerul TRX nu face rabat de tehnologie. Dacă până acum eram obișnuiți doar cu crossfadere de la InnoFader, TRX deține mini Innofadere și pentru canalele stânga/dreapta. Toate cele trei fadere sunt proiectate să dureze mai mult de 4 milioane de cicluri și merg ca unse, pe principiu magnetic nu mecanic. Fiecare canal beneficiază de: control trim, egalizator 3 benzi (înalte, medii, joase), filtru cu pasă înalte/joase, slider panning stânga/dreapta, fadere inversate și cu funcție de ajustare a curbei, DVS trimitere/recepție și ieșiri directe RCA/XLR.

Comutare DVS (line)/phono doar din switch, ca la mixerele Rane

dj_tech_trx_thud_rumble_mixer_side

Comutarea între DVS (sistem vinil digital) și tradiționalul disc vinil analog nu a fost niciodată mai ușoară pentru că nu mai e nevoie de reconectarea sau schimbarea cablurilor de pe phono pe line. Conexiunile DVS permit cuplarea/decuplarea plăcii de sunet incorporate în timp ce platanele rămân conectate la intrările phono. Iar ieșirile directe permit conectarea în mod separat a fiecărui canal la un DAW sau un recorder încât orice mix sau rutină de scratch să poată fi înregistrate și eventual editate ulterior. Pe lângă cele două canale principale, mixerul DJ Tech TRX Thud Rumble mai deține o intrare RCA AUX (pentru conectarea la mixer a unor dispozitive precum iPod), o intrare XLR/Neutrik mic/line și o ieșire pentru căști, cu mufă Jack mică sau mare.

DJ Tech TRX Thud Rumble, mixerul profesional de scratch la preț accesibil

dj_tech_trx_thud_rumble_mixer_front

Într-adevăr nu este o noutate faptul că mixerul DJ Tech Thud Rumble TRX face legătura între setup-urile analogice și cele digitale însă, pe lângă această opțiune importantă sau faptul că deține o mufă universală de alimentare de 100-240V, mai vine cu un set de caracteristici tehnice bine gândite. Toate pentru doar 399.99 dolari, un preț accesibil oricărui buzunar de DJ începător în ale turntablismului zic eu.


Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.