Credeați ca Walkman-ul a ieșit din uz odată cu apariția iPod-ului? Nici pe departe. Și nici nu e vorba de vreun alt produs popular de la Sony sau Apple. Citeam lunile trecute știri din social media cum că vânzările în materie de discuri de vinil au început să crească din nou cam de prin 2013 încoace. Iar azi am dat peste o știre despre noul „suport“ propus de cei de la Rocket & Wink în materie de „ascultat muzica la purtător“ – nimic altceva decât… policlorura de vinil. Nu banda magnetică, nu compact discul, nu minidiscul și nici măcar chestiile digitale gen flac sau cloud.

Iar dacă japonezii se lăudau deja în anii ’80 cu jucării pentru pretențiosi precum dispozitivele de citit discuri de vinil cu ajutorul laserului, conceptul celor de la Rocket & Wink oferă acum hipsterilor plăcerea de a asculta vocea Aurei Urziceanu direct de pe discul din ’72 din colecție în timp ce hoinăresc prin mall sau pedalează prin parc.

Modele de aparate portabile cu vinil Rawman 3000
Modele de aparate portabile cu vinil Rawman 3000

După cum descriu producătorii într-un articol pe site-ul lor, Rawman 3000 a fost conceput „încă din 1983, dar în altă dimensiune“ și vine în 3 variante a 3 culori cunoscute de lume: roșu (disc de 7″), galben (disc de 12″) și albastru (disc de 10″). Stai puțin… 1983, dar în altă dimensiune?! Înseamnă că hipsterii mai pot trăi mult și bine… doar cu impresia. :))


Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.